No-Yes

Jette Wistoft Noyes

Af Anne Lie Stokbro

​Jette Wistoft Noyes er uddannet på Det Jyske Kunstakademi i Aarhus efterfulgt af et ophold på National College of Art and Design i Dublin, Irland, 1987-89. Gennem årene har hun arbejdet med alle de store, klassiske genrer: Portrætter, figurbilleder og landskaber, ligesom hun har eksperimenteret med installation, skulpturelle udtryk og lyskunst.


Noyes’ kunst er præget af eksperimenter og undersøgelser af de forskellige mediers udtryksmæssige og kommunikative egenskaber. Hvilket malerisk formsprog udtrykker bedst et lille barns personlighed, hvordan fortolkes et kystnært landskabs identitet som installation, kan man genskabe en guldaldertegning som tredimensionel form? For Jette Wistoft Noyes er den eksperimenterende refleksion og fordybelse i de maleriske og æstetiske spørgsmål drivkraften i et kunstnerisk værk, som gennem årene har udfoldet sig i både heftig ekspressivitet, som det var tilfældet med portrætmalerierne fra 1990erne og 00erne, i på én gang kraftfulde og meditative naturabstraktioner fra samme periode og i de neo-romantiske landskabsmalerier, som hun er optaget af her og nu.


For Jette Wistoft Noyes er kunsthistorien, både den fjerne og den nære, en stadig kilde til inspiration. Ikke, at hun optager tidligere tiders kunst som sin egen. Hun ser snarere kunsten som en kollektiv erfaring, der kan bygges videre på. I 2014 skabte hun således, i bøjelig neontråd, en lysende, installatorisk gendigtning af en Johan Thomas Lundbye-tegning fra 1840erne og forenede deri fortidens ønske om præcision og idealisering med nutidens teknologi. I dag bruger hun digitale fotografier og projektioner fra nutidens intenst dyrkede landbrugsnatur som afsæt for undersøgelser af det (national)romantiske natursyn, som Lundbye var repræsentant for, og som helt frem til i dag har præget landskabsmaleriet.


Ved siden af sit kunstneriske virke er Jette Wistoft Noyes engageret i en række faglige fora. Hun var i 2009 med til at danne udstillings- og bogprojektet Nordjysk Kunst Nu, i 2011 var hun en af initiativtagerne til kunstnernetværket MNKK, Midaldrende Nordjyske Kvindelige Kunstneres internationale netværk for kunst, og hun har siden 2006 været formand for BKF-Nordjylland.​


Firmainformation


​Glimsholtvej 452

9870 Sindal

​Telefon: 23 71 89 53​​

​E-post: no-yes@no-yes.dk

Instagram: @jettewistoftnoyes