​Portrætter

​Første skridt i mit arbejde med portræt er at jeg tager en række fotos og film af den eller de personer der skal portrætteres.

Næste fase - når de er gået hjem - består i sortering og udvælgelse af det materiale, der er anvendeligt som udgangspunkt til det videre forløb.

​Så begynder arbejdet med skitser og udkast, forsøg, omformninger og forfra igen i processen at omsætte det sete til maleri.

Portrættet er færdigt når udtrykket er sådan som jeg har oplevet det.

/Jette Wistoft Noyes

​- Der er mange kunstnere, der gerne vil male portrætter. Men kun få, der magter det. En af dem er Jette Wistoft Noyes, siger Eric Kaare, der kalder disciplinen at male et portrætbillede for drønsvær. Det handler nemlig ikke bare om godt håndværk, men også om at kunne formidle ”offerets” personlighed og udtryk.

- Jeg kan godt lide portrætbilleder, og jeg synes, vi har brug for dem. Vi lever i en tid, hvor der er mangel på tid, og hvor det er svært at fastholde noget. 

Portrætmaleriet er en langsom proces, og resultatet er noget, der bliver stående for eftertiden, siger Eric Kaare.

​- Alle, der har betydet et eller andet, er oplagte at portrættere. Og betydet noget har vi vel alle, siger Eric Kaare, Galleri Nordenvind, Sæby.

Citat fra Sæby Folkeblad.

Firmainformation

​Glimsholtvej 452

9870 Sindal

​Telefon: 86 36 71 92​​

​E-mail: no-yes@no-yes.dk

No - Yes v/Jette Wistoft Noyes