​Udstillingen, "Hidden Places", omkring og indenfor i Hirtshals Fyr

En del af kunstfestivalen port 2010.

​Video af værket "Lys, Vind, Vand":

Video om teknikken bag værket:

​Om "Fragmenter".

Hirtshals Fyr og Bunkeranlæg rummer kæmpekontraster. Lige fra oplevelsen af at kunne se horisonten hele vejen rundt, det lys der er, himlen, havet og jordens krumning til de små, trange og mærke rum i bunkeranlægget, der nu er gravet ud af klitten.

Hans E Madsen har skabt en installation, der kan ses i sin helhed fra toppen af fyret, altså på lang afstand. Og for at understrege det kæmpespænd, der ligger i området har jeg valgt at gå helt ned i detaljen.

"Fragmenter" er små detaljer fotograferet fra et maleri, som udgjorde en del af en udstilling til og på fyret i 2009. Disse små udsnit er forstørret ca. 60 gange, så man kommer tættere på detaljen end øjet rent fysisk er i stand til.

De er samtidig en samling af farver fra området og rummer dermed en del af stedets identitet.

Om "Lys-vind-vand"

Et "lysmaleri" bygget med de elementer, der først og fremmest præger området nemlig lyset, havet og vinden. For mig er det også en stor del af stedets identitet.​

To overheads er sat så de overlapper hinanden på et lærred på 210x400 cm. Ved hjælp af gennemsigtige beholdere med vand og transperante farver bygges "billedet" på væggen. Det hele holdes i konstant bevægelse af to ventilatorer.

​LINKS:

Fra åbningstalen Hirtshals Fyr, PORT2010 v/ museumsinspektør, Kunsten i Aalborg, Aase Bak, 2010

​»Jette arbejder mest med maleri, men hun eksperimenterer gerne med udtryksformen. Som her, hvor hun har affotograferet et af sine malerier og digitalt forstørret minimale detaljer af det på en lang række faner, der hænger fra loftet. Maleriet kan næsten ikke længere genkendes som maleri - al stofligheden er jo forsvundet, og motivet er kun en anelse. På samme måde leger hun med begreberne i sit smukke levende "maleri" på bagvæggen i det inderste udstillingsrum. Det, der ligner et computergenereret billede, er i virkeligheden en raffineret brug af lavteknologiske virkemidler: Det er noget så gammeldags som overheadprojektorer, der spejler små genstande fra husholdningen. De sejler rundt i fade med vand hjulpet af blæsere - omhyggeligt koreograferet, så farverne blander sig som de skal«.

Fra åbningstalen Hirtshals Fyr, PORT2010 v/ museumsinspektør, Kunsten i Aalborg, Aase Bak, 2010

Firmainformation

​Glimsholtvej 452

9870 Sindal

​Telefon: 86 36 71 92​​

​E-mail: no-yes@no-yes.dk

No - Yes v/Jette Wistoft Noyes