2009​

Billeder fra udstillingen "Quo Vadis" i Maj 2009 på "Galleri V58"

Alexandra Balshøj, Kunsthistoriestuderende, Århus Universitet, maj 2009. Del af ferniseringstalen til udstillingen "Quo Vadis" i Galleri V58, Århus.

»Jette Wistoft Noyes er uddannet på det Jyske Kunstakademi og det Nationale Kunstakademi i Irland. Jette bruger olie på lærred til at udtrykke sig på abstrakt manér. Hun har siden 2002 været bosat i Nordjylland. Her er den nordjyske natur og lyset en stor inspirationskilde til hendes arbejde. Lange gåture i naturen bruger hun til at samle tankerne og derved opfange farver, lys, skygger og former, som bedst opdages med et trænet kunstnerøje. Netop natur og landskaber er et af hovedtemaerne i den her udstilling. I Jettes billeder er landskaberne ekspressive og farverige. Farverne og formerne er sjældent naturalistiske og det er netop noget af det, som fanger mig ved hendes værker. Det er drømmelandskaber, som har sjæl og stemning. På denne udstilling har Jette haft det længeventede forår, som inspiration. Derfor er den gule farve en gennemgående kulør i billederne. Gul er en farve med utrolig meget symbolik. I det gamle Kina var gul den fornemste af alle farver og en periode var den forbeholdt kejseren. I tibetansk tradition er gul farven på et af de fem grundelementer - nemlig jord, som er repræsenteret af en gul firkant. Den gule farve har rigtig mange positive betydninger. Den står for rigdom, storhed og gavmildhed og i kristendommen symboliserer gult det evige lys. På den måde står den også for herlighed, visdom og magt. Om Jette har givet farven ligeså mange forskellige betydninger under hendes arbejdsproces ved jeg ikke. Men jeg synes, I alle skal have dem i baghovedet, når i går rundt og betragter hendes smukke værker«.

​Vægmaleri, Kunstruten, Mygdal

​Siden viser fotos af vægmaleri udført af Noyes i den gamle Brugs i Mygdal. Vægmaleriet var en del af opsætningen til indvielsen af projekt "Kunstrute" december 2009 i samarbejde med Lisbeth Hermansen.

Firmainformation

​Glimsholtvej 452

9870 Sindal

​Telefon: 86 36 71 92​​

​E-mail: no-yes@no-yes.dk

No - Yes v/Jette Wistoft Noyes